כפי שרומז השם, צלמות במעגל סגור הן מערכות בהן כל רכיבי המערכת מחוברים בינהם במעגל סגור. בכל שונות מערכות מעגל סגור ממערכות כמו טלוויזיה בשידור, בהן כל מכשיר המכוון על התדר הנכון יכול לקלוט את האותות המשודרים. מערכות מעגל סגור משמשות בצורה נרחבת בתחום האבטחה והמעקב, ומאמר זה יספק לקורא רקע כללי על הנושא.
השימוש הנרחב והמוכר ביותר במערכות מעגל סגור הוא בתור מערכות אבטחה בחנויות, בנקים, מפעלים, מתקנים ממשלתיים, וכדומה. הנה מספר דוגמאות למקרים בהן יעשה בדרך כלל שימוש במערכות טלוויזיה במעגל סגור:
רשימת היישומים האפשריים למערכות טלוויזיה במעגל סגור היא ארוכה ביותר, ומצלמות מסוג זה נמצאות כיום במקומות רבים בהם אנו נמצאים - גם אם אנחנו איננו מרגישים בהן.
נקודת הפתיחה עבור כל מערכת במעגל סגור היא המצלמה היוצרת את התמונה שתועבר בהמשך אל האזור ממנו מבוצע המעקב. אל המצלמה ניתן להצמיד עדשות שונות על מנת לשלוט על התמונה אותה תציד המצלמה. עדשות מחוברות אל המצלמה בדרך כלל בצורת הברגה. ניתן לדוגמא להצמיד אל מצלמה מסויימת עדשה רחבה שתציג אזור רחב יותר, או עדשת זום שתאפשר הגדלה של אזור מסויים.
אל המצלמה מתחבר כבל שמשמש להעברת התמונה ולעיתים משמש גם לאספקת חשמל למצלמה.
כיום הולך וגדל חלקן של מצלמות דיגיטליות במערכות במעגל סגור, המעבירות את האותות בצורה דיגיטלית בתוך המעגל.
התמונה הנוצרת באמצעות מצלמות במעגל סגור מועברת אל מרכז בקרה בו ממוקם מוניטור המציג את התמונה ממצלמה אחת או מצלמות רבות. מוניטור של מערכת במעגל סגור הוא בדרך כלל מאד דומה לטלוויזיה רגילה, אך אין בו יכולת לכוון ערוצים כמו בטלוויזיה. כיום נעשה יותר ויותר שימוש במסכי מחשב, במיוחד במערכות המבוססות על מצלמות דיגיטליות.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.