חקירות פוליטיות הן חקירות רוחביות של גורמים או מעשים הקשורים בממסד כמו מפלגות, משרדי ממשלה, כנסת, ממשלה, חברות ממשלתיות ועוד. חקירות מסוג זה של מנהל לא תקין, חושפות שחיתות שלטונית ברבדים שונים ולכן הן נוגעות באופן ישיר כמעט לכל אחד מתושבי המדינה.
בכירים בעמדות מפתח שונות, החל בפקידי ממשל בעלי סמכויות מסוימות, דרך פוליטיקאים כמו חברי כנסת ושרים אמורים לפעול בניקיון כפיים, לשרת את האינטרסים של הציבור ולעשות כל שניתן כדי לפעול בדרכים שונות למען הציבור. אולם לא אחת נחשפות בישראל שערוריות פוליטיות שונות אשר מובילות לכך שגורמי מפתח לא פעלו באופן תקין וקיבלו טובות הנאה כספיות או רכוש, לאור הסיוע שלהם לקדם מהלכים חשובים לעסקים השונים.
בין היתר עולות חקירות פוליטיות על מצבים מורכבים וסבוכים שבהם חברה מסוימת זכתה במכרז לביצוע עבודות בנייה או תשתיות וזאת במחיר גבוה. כך הטיית המכרז יצרה מצב שלחברה זו היו הכנסות משמעותיות ובעקבותיהן החברה גרפה רווח כספי מהותי. כמו כן שחיתויות אחרות אשר מובילות לקבלת תועלות כלכליות, כמו חקיקה של חוק או תקנה שההשלכות שלה היא הכנסות רבות לגורם זה או אחר בקהילה העסקית כמו לדוגמה יצרני המזון.
לאורך השנים התקיימו ועדיין מתקיימות חקירות פוליטיות בישראל, נסקור כמה דוגמאות לכך:
בעקבות החקירות החליט הנאשם אשר ידלין לחתום על עסקת טיעון בגין קבלת שוחד וטובות הנאה. הוא שילם קנס בסך 30,000 $ ובנוסף לכך הוא ריצה תקופת מאסר בת חמש שנים.
חקירות מסוג זה הן בנושאים אקוטיים הנוגעים לכלל הציבור ולכן הן עלולות להשפיע על החיים של כל אחד מאתנו בפן הכלכלי, החברתי והמדיני וזאת בשונה מחקירות פרטיות שהן אישיות.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.