השיטוט של אדם מסוים באינטרנט דומה לטיול בג'ונגל: סביבו נמצאים אלפי פרטים, אינספור מסלולים בהם יוכל לבחור ושלל פיתויים ונקודות עניין מרתקות. אך מעל לכל זהו מקום בו שום דבר לא בטוח, הבלגאן חוגג, ההליכה אינה בטוחה ואי הוודאות שולטת. כאשר האדם הולך בג'ונגל המקוון הזה, הוא לא מודע לכמות האיומים שנמצאים סביבו. רק אבטחת מידע תוכל לסייע לו להגן על עצמו.
כמו שציינו, השיטוט ברשת היא מסוכן. הגישה למידע רב וחוסר האבטחה בה ניכר בכל מקום כמעט, למרות שבשנים האחרונות ישנה מודעות הולכת וגוברת לנושא. עם זאת, אדם אשר עושה צעד שאינו וודאי ברשת, עלול להינזק קשות.
אלו רק חלק מהאיומים אשר ניצבים בפני הגולש במהלך כל שיטוט אקראי:
חלק מהאיומים הללו למעשה מגיעים יחד, בתוכנות משולבות (לדוגמא: סוס טרויאני אשר כולל בתוכו גם וירוסים). גרוע מזה: חלקם חודרים למחשב ופועלים בו ללא הפרעה בלי שניתן בכלל לדעת שהם שם - אלא אם כן מופעלת נגדם תוכנה מיוחדת, תוכנת אבטחת מידע מתקדמת ומשוכללת.
ישנן כיום הרבה אפשרויות לבצע אבטחת מידע במחשב. למעשה, מדובר בתעשייה גדולה, חובקת עולם, אשר ניתן לומר שהיא משותפת - באופן נדיר ומיוחד - גם למשתמש הפשוט וגם לחברות הגדולות ביותר בעולם. כולם מאוימים על ידי הסיכונים הללו ומנסים בכל כוחם להילחם בהם, גם אם המשתמש הפרטי פחות מודע לכך.
ראשית, ישנן תוכנות אנטי וירוס כמובן, אשר מגנות על המחשב מפני חדירת תוכנות זדוניות מסוג זה (שיכולות לנסות ולהיכנס למחשב גם בפתיחת אתר מסוים). שנית, ישנן תוכנות אשר מספקות 'חומת אש' (וכך הן גם נקראות) - חומה בצורה אשר מגנה על המחשב מפני סיכונים שונים שעומדים בפניו.
לצד אלו, שהן שתי העיקריות בתחום אבטחת המידע, אבטחת מערכות מידע וכמובן אבטחת נתונים, ישנן גם תוכנות אנטי מאלוור, אנטי פישינג, אנטי רוגלות וכדומה. כל אלו יכולות לספק לכל משתמש את האמצעים הטובים ביותר כדי להגן על עצמו בעת שיטוט ברשת. גיבוי מידע, כמובן, יכול לסייע לאדם לשמור על הנתונים שלו מפני אובדן.
כפי שציינו, ענייני אבטחת מידע הם משהו אשר שייך לכל משתמש באשר הוא, לא משנה מה מצבו ומה אופי השימוש שלו במחשב. עם זאת, ברור כי מה שיבצע המשתמש בחברה גדולה לאו דווקא יתאים לגולש הרגיל.
הגולש הביתי, אשר משוטט באתרים הסטנדרטיים ואינו נכנס למקומות 'האפלים' של הרשת, יכול להסתפק בעיקר בתוכנות אנטי וירוס וחומת אש. יותר מזה הוא כנראה לא יצטרך לעשות, משום שהאיומים כלפיו יהיו קטנים יותר. חברות גדולות, אשר מאוימות על ידי ניסיונות לדלות מהן אינפורמציה, לחדור למסדי הנתונים הגדולים שלהן ולאתר מידע עסקי לגביהן, זקוקות להרבה יותר מזה ולמעשה, יומלץ להן לרכוש את כל תוכנות האבטחה אשר ציינו קודם לכן.
אבל, כדי לדאוג לאבטחה מקיפה, חשוב גם לדעת, כאמור, היכן לגלוש. כאשר אתם מבצעים רכישות ברשת, דאגו לעשות זאת באתרים אמינים אשר מצהירים על רכישה מאובטחת. אל תשתפו מידע באתרים מפוקפקים והשתדלו לחשוף עצמכם כמה שפחות. גם זו אבטחת מידע יעילה וחכמה.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.